EFFECTIEVE TEAMS

Wil jij ook een team wat effectief en vol energie samenwerkt aan de juiste dingen met een optimaal rendement?

Soms lijkt het wel of iedereen in een team langs elkaar heen werkt. Of dit nu een project- of functioneel team is.
De werkprocessen zijn traag, er is weinig gevoel voor urgentie en de prestaties nemen af. Mensen raken gefrustreerd, de energie raakt er uit wat soms zelfs leidt tot verzuim.
Vaak is dit het gevolg van gebrek aan visie, gebrek aan goed leiderschap en gebrek aan aandacht.

Waarom zijn deze zaken zo belangrijk voor een team?

Visie, leiderschap en aandacht

  • Een heldere visie geeft zingeving. Het maakt duidelijk wat het gemeenschappelijk doel is van een team en krijgt de neuzen dezelfde kant op.
  • Goed leiderschap is inspirerend en noodzakelijk om mensen in beweging te krijgen. Het geeft een basis voor vertrouwen en stimuleert een goede samenwerking.
  • Met aandacht komt balans en vertrouwen. Door naar elkaar te luisteren halen mensen het beste in elkaar naar boven.

Met onze aanpak helpen wij teams verder. In onze workshops Effectieve Teams laten we teams weer doelmatig en doeltreffend samenwerken.

Een effectief team in 2 sessies

Op een inspirerende locatie in Noord-Holland gaan we met het team aan de slag en brengen visie, leiderschap en aandacht terug. De sessies zijn als volgt opgebouwd:

Sessie 1 | Waar staan we als team en waar willen we heen?
We staan stil bij wat het team levert, wat de impact is en wat hiervoor terug ontvangen wordt. Ook beschrijven we wat het team belangrijk vindt en waarom.

Sessie 2 | Wat heeft het team nodig?
Het team spreekt zich uit over wat het nodig heeft als het gaat om leiderschap en gedrag, kennis en kunde, competenties en systemen en maakt afspraken over het vervolg.

Bij onze aanpak maken we gebruik van Coherence. Coherence is een model wat overzicht geeft over wat er in teams gebeurt en inzicht in waarom dit gebeurt. Daarnaast is het een methode die ondersteunt bij verbeteringen, veranderingen en vernieuwingen binnen teams.

Dit  zorgt voor optimale resultaten. Blijere en energiekere teamleden zorgen voor een hoger rendement en dragen bij aan de groei en ontwikkeling van een organisatie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met info@hoomnh.nl of 0649287673 (Mark Bakelaar). Of bekijk de brochure.